Bezienswaardigheden

Glenfinnan Viaduct: bekend van Harry Potter

Glenfinnan Viaduct: bekend van Harry Potter in Schotland

Een magische ervaring

Als je een fan bent van Harry Potter, dan is een bezoek aan het Glenfinnan Viaduct in Schotland een absolute must. Dit indrukwekkende spoorwegviaduct is beroemd geworden door de films, waar het dienst doet als de brug waar de Zweinstein Express overheen rijdt. De sfeervolle omgeving en prachtige uitzichten maken een bezoek aan deze locatie een onvergetelijke ervaring.

De geschiedenis van het Glenfinnan Viaduct

Het Glenfinnan Viaduct is een spoorwegviaduct dat werd gebouwd tussen 1897 en 1901. Het viaduct is onderdeel van de West Highland Line in Schotland en overspant het Glen Finnan dal. Met zijn 21 bogen en hoogte van 31 meter is het viaduct een indrukwekkend staaltje architectuur.

Locatie: Glenfinnan, Schotland

Lengte: 380 meter

Hoogte: 31 meter

Aantal bogen: 21

Een adembenemend uitzicht

Vanaf het Glenfinnan Viaduct heb je een prachtig uitzicht over Loch Shiel en de omringende bergen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze locatie zo populair is bij toeristen en Harry Potter-fans. Het is een geweldige plek om te genieten van de spectaculaire natuur van Schotland.

Tip:

  • Neem de tijd om rond te wandelen en de omgeving te verkennen.
  • Zorg voor een goede camera om de adembenemende uitzichten vast te leggen.
  • Maak een ritje met de stoomtrein die in de zomermaanden over het viaduct rijdt.

Een unieke filmlocatie

Door zijn imposante verschijning en pittoreske ligging is het Glenfinnan Viaduct de perfecte locatie voor films en tv-series. Naast de Harry Potter-films is het viaduct ook te zien geweest in andere producties, zoals The 39 Steps en Castle in the Clouds. Het is dan ook een geliefde bestemming voor filmliefhebbers.

Feitje:

Het Glenfinnan Viaduct is te zien in vier van de acht Harry Potter-films, waar het dient als de iconische spoorbrug die Zweinstein met de rest van de tovenaarswereld verbindt.

Praktische informatie

Wil je het Glenfinnan Viaduct bezoeken? Hier zijn een paar handige tips:

  1. Bereikbaarheid: Het viaduct is het best bereikbaar met de trein vanuit Fort William naar Mallaig. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 20 minuten lopen naar het viaduct.
  2. Openingstijden: Het Glenfinnan Viaduct is het hele jaar door vrij toegankelijk.
  3. Beste tijd om te bezoeken: De zomermaanden zijn ideaal voor een bezoek vanwege het goede weer en de kans om de stoomtrein te zien rijden.

Kortom, een bezoek aan het Glenfinnan Viaduct is een unieke ervaring die zowel Harry Potter-fans als liefhebbers van prachtige landschappen zal bekoren. Vergeet niet je camera mee te nemen en geniet van het magische uitzicht over de Schotse Hooglanden!

Schotland