Bezienswaardigheden

The Kelpies: imposante paardenbeeldhouwwerken

Ontmoet The Kelpies: imposante paardenbeeldhouwwerken in Schotland

Ben jij een liefhebber van kunst en cultuur? Dan mag een bezoek aan The Kelpies in Schotland zeker niet ontbreken. Deze imposante paardenbeeldhouwwerken zijn een ware eyecatcher en een must-see voor iedereen die Schotland bezoekt.

Wat zijn The Kelpies?

The Kelpies zijn twee gigantische beeldhouwwerken van paardenhoofden, gelegen in The Helix in de buurt van Falkirk, Schotland. Ze zijn ontworpen door de Schotse beeldhouwer Andy Scott en werden in 2013 onthuld. De beelden zijn maar liefst 30 meter hoog en wegen elk zo’n 300 ton. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal en vormen een indrukwekkend eerbetoon aan de paarden die vroeger een belangrijke rol speelden in de industrie en het leven in Schotland.

Bezoekersinformatie

Als je The Kelpies wilt bezoeken, is het goed om te weten dat de toegang gratis is. Je kunt de beelden bewonderen vanaf de oever van het Forth and Clyde Canal, maar er zijn ook rondleidingen beschikbaar waarbij je dichter bij de beelden kunt komen en meer te weten kunt komen over hun ontstaansgeschiedenis. Vergeet niet je camera mee te nemen, want deze imposante beelden zijn een fotogeniek hoogtepunt van je reis.

Rondleidingen

  • Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, zoals de Kelpies Tour, waarbij je de binnenkant van de beelden kunt bekijken en meer te weten kunt komen over het maakproces.
  • Deze rondleidingen duren ongeveer een uur en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een unieke kans om deze kunstwerken van dichtbij te bewonderen.

Openingstijden

Dag Tijden
Maandag – vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag – zondag 10:00 – 18:00

Conclusie

Een bezoek aan The Kelpies is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Schotland. Of je nu een kunstliefhebber bent, geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het land of gewoon op zoek bent naar een indrukwekkende bezienswaardigheid, deze imposante paardenbeeldhouwwerken zullen zeker indruk op je maken. Vergeet dus niet om een uitstapje te plannen naar The Kelpies en laat je betoveren door hun schoonheid en vakmanschap.

Schotland