Bezienswaardigheden

Stirling Castle en Wallace Monument

Ontdek de pracht van Stirling Castle en Wallace Monument

Als je ooit in Schotland bent geweest, dan mag een bezoek aan Stirling Castle en het nabijgelegen Wallace Monument absoluut niet ontbreken. Deze historische plekken nemen je mee terug in de tijd en geven een kijkje in de rijke geschiedenis van dit adembenemende land.

Stirling Castle

Stirling Castle is een van de grootste en belangrijkste kastelen van Schotland. Gelegen op een indrukwekkende heuveltop, biedt het kasteel een prachtig uitzicht over de omgeving. Eenmaal binnen de kasteelmuren word je ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Schotland.

Je kunt een rondleiding volgen met een gids die je alles kan vertellen over de verschillende delen van het kasteel, zoals de Grote Zaal, de Koninklijke Vertrekken en de Kapel. Vergeet ook niet om de prachtige tuinen te verkennen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de omliggende heuvels.

Belangrijke informatie over Stirling Castle:

  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: volwassenen £15, kinderen £9
  • Adres: Castle Esplanade, Stirling FK8 1EJ, Schotland

Wallace Monument

Wallace Monument is een imposante toren die is opgedragen aan de Schotse held William Wallace, die bekend staat om zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Schotland. De toren staat op Abbey Craig en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Je kunt de toren beklimmen en onderweg meer te weten komen over het leven van William Wallace en de Schotse onafhankelijkheidsstrijd. Bovenin de toren wacht je een prachtig panorama over Stirling en het omliggende landschap.

Belangrijke informatie over Wallace Monument:

  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: volwassenen £10, kinderen £6
  • Adres: Hillfoots Road, Stirling FK9 5LF, Schotland

Bezoek Stirling Castle en Wallace Monument en laat je betoveren door de schoonheid en geschiedenis van Schotland. Het zijn plekken die je niet snel zult vergeten!

Schotland