Bezienswaardigheden

Eilean Donan Castle aan de westkust

Ontdek het betoverende Eilean Donan Castle

Het schilderachtige Eilean Donan Castle is een van de meest iconische bezienswaardigheden aan de westkust van Schotland. Dit indrukwekkende kasteel, gelegen op een klein eiland waar drie grote lochs samenkomen, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het kasteel is niet alleen adembenemend mooi, maar heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw.

Geschiedenis van Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw als verdedigingsfort tegen de Vikingen. In de loop der jaren is het kasteel meerdere keren verwoest en herbouwd. Tijdens de Jacobitische opstanden werd het kasteel uiteindelijk volledig verlaten en in verval achtergelaten. In de 20e eeuw werd het kasteel echter prachtig gerestaureerd en opengesteld voor publiek.

Praktische informatie

Om Eilean Donan Castle te bezoeken, dien je entree te betalen. **De entree** prijs voor volwassenen is £10,50 en voor kinderen £6,00. Het kasteel is geopend van maart tot oktober, van 10:00 tot 18:00 uur. Er is een cadeauwinkel waar je souvenirs kunt kopen en een café waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Hoe kom je er?

Eilean Donan Castle is gelegen in de regio Highland, aan de westkust van Schotland. De dichtstbijzijnde stad is Kyle of Lochalsh, vanuit daar kun je met de auto of de bus naar het kasteel reizen. Het is ook mogelijk om een georganiseerde tour te boeken vanuit Edinburgh of Inverness.

Wat kun je verwachten?

Zodra je het kasteel nadert, word je betoverd door de prachtige ligging op het eiland. De sfeer is magisch en het uitzicht op de omliggende bergen is adembenemend. Binnen in het kasteel kun je de verschillende kamers en gangen verkennen, die ingericht zijn in traditionele Schotse stijl. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de wapenkamer en de eetzaal.

Conclusie

Eilean Donan Castle is een must-see bestemming voor iedereen die Schotland bezoekt. Het kasteel ademt geschiedenis en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Schotse Hooglanden. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een prachtige plek om te bezoeken, Eilean Donan Castle zal je zeker niet teleurstellen.

Schotland