Reisgidsen

Must-do activiteiten in de Highlands

Ontdek de prachtige Highlands van Schotland

Als je een liefhebber bent van adembenemende landschappen, mysterieuze kastelen en eeuwenoude tradities, dan is een bezoek aan de Highlands van Schotland een absolute must. Deze regio, bekend om zijn ruige berglandschappen en uitgestrekte meren, biedt tal van activiteiten die je niet mag missen. Van het verkennen van historische bezienswaardigheden tot het proeven van heerlijke streekproducten, de Highlands hebben voor ieder wat wils. Hier zijn enkele must-do activiteiten die je reis naar Schotland onvergetelijk zullen maken.

Verken de historische kastelen

De Highlands van Schotland staan bekend om hun vele prachtige kastelen, die elk een verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de regio. Bezoek bijvoorbeeld het imposante Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad uittorent en een spectaculair uitzicht biedt over de omgeving. Of breng een bezoek aan Urquhart Castle aan de oevers van Loch Ness, waar je kunt dwalen door de ruïnes van dit indrukwekkende fort.

Maak een wandeling door de Schotse Hooglanden

Als natuurliefhebber mag een wandeling door de Schotse Hooglanden niet ontbreken tijdens je bezoek. Trek je wandelschoenen aan en verken de ruige landschappen, met glooiende heuvels, diepe valleien en kristalheldere meren. Een van de meest populaire wandelroutes is de West Highland Way, een 154 kilometer lange route die je langs enkele van de mooiste plekken van Schotland voert.

Proef de lokale whisky

De Highlands van Schotland staan ook bekend om hun voortreffelijke whisky’s, die wereldwijd worden geprezen om hun unieke smaak en karakter. Breng een bezoek aan een van de vele distilleerderijen in de regio, zoals Glenfiddich of Macallan, en ontdek het ambachtelijke proces achter het maken van deze heerlijke drank. Vergeet niet om een glaasje te proeven en te genieten van de warme, rokerige smaken van de Schotse whisky.

Geniet van een boottocht op Loch Ness

Als je in de Highlands bent, mag een boottocht op het legendarische Loch Ness niet ontbreken. Vaar over het diepste meer van Schotland en speur naar het monster van Loch Ness, dat naar verluidt in de diepten van het meer huist. Geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en laat je betoveren door de mystieke sfeer van dit iconische meer.

Met deze must-do activiteiten in de Highlands van Schotland ben je verzekerd van een onvergetelijke reis vol avontuur, geschiedenis en natuur. Of je nu een liefhebber bent van cultuur, natuur of whisky, de Highlands hebben voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht in deze betoverende regio!

Schotland