Musea

National Museum of Scotland in Edinburgh

Ontdek de rijke geschiedenis van Schotland in het National Museum of Scotland

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en cultuur van Schotland? Breng dan zeker een bezoek aan het National Museum of Scotland in Edinburgh. Dit indrukwekkende museum neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis van dit prachtige land, van de prehistorie tot de moderne tijd.

De collectie

Het National Museum of Scotland herbergt een uitgebreide collectie artefacten en voorwerpen die allemaal een verhaal vertellen over de Schotse geschiedenis. Zo vind je hier onder andere:

  • Prehistorische artefacten: Ontdek de eerste sporen van menselijke bewoning in Schotland, van vuurstenen gereedschappen tot neolithische urnen.
  • Kelten en Picten: Bewonder de prachtige sieraden en wapens die werden gebruikt door de Kelten en Picten, twee van de oudste beschavingen in Schotland.
  • Middeleeuwse kunst: Bekijk de schitterende manuscripten en kunstwerken uit de middeleeuwen, die een inkijk geven in het leven van de Schotse adel.

Interactieve tentoonstellingen

Naast de vaste collectie biedt het National Museum of Scotland ook verschillende interactieve tentoonstellingen aan. Hier kun je zelf aan de slag gaan met historische replica’s, opgravingen simuleren en meer leren over de gebruiken en tradities van het Schotse volk.

Speciale evenementen

Het museum organiseert regelmatig speciale evenementen en workshops voor bezoekers van alle leeftijden. Van lezingen door experts tot creatieve workshops voor kinderen, er is altijd wel iets te beleven in het National Museum of Scotland.

Praktische informatie

Het National Museum of Scotland is gelegen in het hart van Edinburgh en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het museum is geopend van maandag tot zondag van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage altijd op prijs gesteld.

Kortom, het National Museum of Scotland is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Schotland. Plan vandaag nog je bezoek en laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van dit prachtige land.

Schotland